Jump to content

Yazılarım

  • madde
    5
  • yorum
    1
  • görünüm
    294

Mark Twain - Esrarengiz Yabancı


belgeport

60 kez okundu

 Paylaş

MARK TWAIN

ESRARENGİZ YABANCI

Esrarengiz Yabancı, yazarın ölmeden önce üzerinde çalıştığı romanıydı. Twain, kitabı bitiremese de eleştirmenler ve yazarın yayıncısı farklı versiyonları toplayarak hikâyeyi tamamladı.

Orta Çağ'da geçen romanda Theodor, Seppi ve Nikolaus adlarında üç çocuk Avusturya'da, "Eseldorf" adında uzak bir köyde yaşarlar. Yıl 1590'dır ve olaylar Theodor'un ağzından anlatılır.

Bir gün köye yakışıklı bir genç gelir. Adı Philipp Traum'dur ve melek olduğunu ilan eder. Üstelik sıradan bir melek değil; namı insanlara korku salan, cennetten kovulmuş melek Şeytan'ın yeğeni olduğunu söyler. İddiasını kanıtlamak için büyülü hünerlerini sergilemekten kaçınmayacaktır.

 Paylaş

1 Yorum


Önerilen Yorumlar

5'nci Bölüm

 

Dördüncü gün kâhin, vadinin tepesindeki yıkık kulesinden çıkageldi. Haberleri almıştı herhâlde. Bizimle özel olarak konuştu. Kendisinden fena hâlde korktuğumuzdan, anlatabildiklerimizi anlattık. Oturup uzun uzun düşündükten sonra sordu:

"Kaç duka demiştiniz?"

"Bin yüz duka, efendim."

Ardından kendi kendine konuşuyormuş gibi, “Çok acayip. Evet, hayli tuhaf. İlginç bir tesadüf," diye söylendi. Sorular sorup en baştan tüm olayın üzerinden geçiyor, biz de cevap veriyorduk. Çok geçmeden, "Bin yüz altı duka büyük miktar," dedi.

Seppi, "Yedi," diyerek onu düzeltti.

"Ah, yedi miydi? Bir duka eksik veya fazla olması önemli değil, ama az önce bin yüz altı demiştiniz." "Yanıldığını bilsek

de bunu dile getirmek bizim için pek iyi olmayacaktı. Nikolaus, "Hatamız için özür dileriz, yedi diyecektik," dedi. "Ah,

önemli değil delikanlı. Sadece çelişkiyi fark ettim, o kadar. Üstünden günler geçti, yemem

doğru hatırla . Tam sayıyı zihne kaz bir durum yoksa in... 

Link to comment
Misafir
Yorum yaz...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...